Midweekje ertussenuit tijdens de coronacrisis? Wij geven tips!

doorgea

Midweekje ertussenuit tijdens de coronacrisis? Wij geven tips!

Even lekker weg

Bent u het binnenzitten door de coronamaatregelen ook helemaal beu? Kunt u niet wachten totdat u er weer even tussenuit mag? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Gelukkig worden de maatregelen steeds meer versoepeld, en kan een lekker midweekje weg weer ingepland worden. Laat u met de taxi naar een Van der Valk hotel rijden, en geniet van de leuke uitjes in eigen land.

Reizen met een taxi

Voor uw midweekje weg is het zeker in de huidige periode aan te raden om een taxi te nemen van en naar uw Van der Valk hotel, of u nu een heel dagje uit gaat of slechts naar een leuke cocktailbar gaat. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste is een taxi een heel stuk veiliger dan het openbaar vervoer. Nu steeds meer plekken open gaan, wordt het in het OV ook steeds drukker. Door met een taxi te rijden, vermijdt u die drukte. De tweede reden is dat veel plekken waar u een dagje weg wilt gaan strakke tijdsschema’s hanteren. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat er niet te veel bezoekers in een keer naar binnen gaan. Het is dan ook belangrijk om op tijd aan te komen. Met het OV bestaat er altijd de kans op een vertraging, of dat u een overstap mist.

Coronamaatregelen in Nederland

Hoewel steeds meer plekken open gaan nu de coronamaatregelen versoepeld worden, betekent dat niet dat alles weer meteen ‘normaal’ is. Veel plekken hanteren hun eigen regels. Denk hierbij onder andere aan:

  • Het vooraf reserveren van plekken. Zo is een theater bijvoorbeeld slechts open voor 30 mensen tot 1 juli, en voor 100 mensen vanaf 1 juli.
  • Een kaartje kopen voor een bepaald tijdstip. Wilt u bijvoorbeeld naar de dierentuin, dan koopt u een kaartje voor een tijdstip om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in het park zijn.
  • De plek zelf is open, maar de horecagelegenheden zijn gesloten.
  • Groepsbezoeken zijn niet toegestaan.
  • Excursies of rondleidingen zijn geannuleerd.

Over de auteur

gea administrator