Wanneer je in Amsterdam een drankje gaat doen is het natuurlijk ook leuk als dat echt Amsterdamse cocktails zijn. Dan kom je pas echt in Amsterdamse sferen! Lees er hier meer over.
Voor Amsterdamse cocktails worden vooral echt Hollandse likeuren en dranken gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jenever, likeuren uit de Jordaan en Beerenburg. Iedereen denkt altijd dat dit likeurtje uit Friesland komt, maar niets is minder waar! Kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg bedacht een medicinaal mengsel dat hij oploste in brandewijn of jenever. Dat deed het al snel goed onder schippers, en zo belandde het in Friesland. Maar oorspronkelijk is het dus een écht Amsterdams drankje. Het recept is overigens nog steeds een van de best bewaarde geheimen in drankenland.
Cocktails drinken klinkt natuurlijk heel fancy, maar in Amsterdam kan dat gelukkig ook heel gewoon, zonder die “kouwe kak”. Zo krijg je stijlvolle cocktails, maar zonder de pompeusheid. Natuurlijk voornamelijk Nederlands gedistilleerd. Tegenwoordig werken veel bars in Amsterdam met lokale streekproducten. Zo maak je je Amsterdamse cocktail dus helemaal af met bijpassende Hollandse hapjes als droge worst, Amsterdamse kazen of natuurlijk Oud-Hollandse bitterballen.
Bij veel bars in Amsterdam kun je ook een Amsterdamse cocktailworkshop doen. Superleuk als uitje met je vrienden of collega’s. Dan leer je van alles over de lokale Amsterdamse dranken, maak je zelf cocktails en drink je deze natuurlijk ook gezellig samen op! Zoek dus snel een leuke cocktailbar in Amsterdam op om lekkere Amsterdamse cocktails te drinken of een cocktailworkshop te doen. Proef het échte Amsterdam!
Over de auteur