Praktische tips voor de Kastelenroute

doorAdmin

Praktische tips voor de Kastelenroute

De Kastelenroute is een route die loopt van Noordwijk naar Leiden. Echter zijn niet alleen Noordwijk en Leiden grote bezienswaardigheden op deze route. De tocht loopt ook langs Hillegom, Sassenheim en Lisse. Vooral Hillegom en Lisse staan bekend om hun bollenvelden, dus tijdens het fietsen is er veel te bekijken. Vooral in de lente en zomer is er niet te ontkomen aan de mooie kleuren van de bollenvelden. Daarnaast zijn het strand en de duinen van Noordwijk zijn dus het startpunt. Kastelenroute

Voor wie is de Kastelenroute leuk?

Zoals hiervoor beschreven zijn er verschillende landschapsvormen te zien tijdens de kastelenroute. Dit betekent dat de Kastelenroute ook echt voor iedereen iets leuks biedt. Of je nu houdt van de stad, van de duinen of van het platteland het is allemaal aanwezig. De fietstocht is echter wel een flinke inspanning. De tocht bestaat uit een route van 40 kilometer, dus is het wel van belang dat je voldoende conditie hebt om deze 40 kilometer te kunnen fietsen. Het is daarom niet verstandig om jonge kinderen mee te nemen die zelf moeten fietsen. In een kinderzitje of bakfiets is dit bijvoorbeeld wel een optie. 

Hier moet je fiets aan voldoen om de Kastelenroute te doen

Aangezien de kastelenroute 40 kilometer bedraagt, is het verstandig om je fiets nog even goed na te lopen voordat je vertrekt. Allereerst kijk je of de ketting van je fiets nog goed op de fiets zit. Daarnaast is het handig om te kijken of je versnellingen het nog goed doen. Bij het meenemen van een kinderzitje is het zeer belangrijk om te inspecteren of deze nog goed vast zit en of je kind hier veilig in kan zitten. Naast veiligheid is comfort ook belangrijk. Ervaar of je zadel prettig genoeg is om deze tocht op door te brengen en bij het meenemen van een kind bekijk of hij/zij ook comfortabel kan zitten. 

 

Over de auteur

Admin author

Geef een reactie