Als je in Velp een taxi nodig hebt…

doorgea

Als je in Velp een taxi nodig hebt…

…dan zijn de reismogelijkheden legio

Wat doe je als je in Velp een taxi nodig hebt? Goede vraag toch? Het eerste wat me te binnen schiet, is een taxi bellen. Want je staat in Velp en wilt er zo snel mogelijk weer weg. Het is maar een klein plaatsje en veel is er niet te doen. Maar het ligt wel aan de rand van nationaal park Veluwezoom en de Gelderse hoofdstad Arnhem. En dan heb je zeker wel goede redenen om in Velp te zijn. Een taxi is van daaruit naar de genoemde plekken zeer betaalbaar. En je reist ook nog eens heel comfortabel. Dus wat doe je als je in Velp een taxi nodig hebt?

… dan ga je naar Arnhem…

…en bezoek je een museum, zoals het Watermuseum. Een zeer leuk museum met unieke activiteiten voor het hele gezin. Het heeft een vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties. Hier leer je alles over water. Ook zijn er wisseltentoonstellingen, een Waterlab en een Waterwerkplaats, is er een informatiecentrum en spel genaamd ‘Als Ons Water Stijgt’, een Waterspeelplaats, filmzalen en, zeker niet onbelangrijk, een Grand Café. Alles wat je nodig hebt dus voor een spetterend dagje uit! Of je gaat naar het Nederlands Openluchtmuseum. Door middel van authentieke gebouwen, unieke voorwerpen en verhalen wordt je meegenomen op een reis door de tijd, van twee eeuwen geleden tot het heden. In het museum kom je ‘echte’ ambachtslieden, boeren en andere bewoners uit het verleden tegen. Zij vertellen je graag over hun leven. Ook voor lekkere poffertjes met poedersuiker, een verse krentenbol of ouderwetse snoepjes ben je bij het Openluchtmuseum aan het juiste adres. En natuurlijk mag je een ritje in de historische tram niet vergeten!

… dan ga je naar Nationaal Park Veluwezoom

Kies je liever voor rust en ongerepte natuur? Dan vindt je vlak bij Velp het prachtige natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. Maar Liefst 5.000 hectare groot en onderdeel van de ‘grote’ Veluwe. Wandel en struin door ongerepte natuur van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en heuvels. Op zonnige en heldere dagen is het van de bekende Posbank zelfs mogelijk om Duitsland te zien! Je komt helemaal tot rust in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Dus wat doe je als je in Velp een taxi nodig hebt? Dan ga je vanuit Velp uitgebreid shoppen in Arnhem of cultuur snuiven. Of je gaat heerlijk de natuur in. Lekker hoor!

Meer weten over evenementen, workshops, uitjes of activiteiten? Neem gerust contact op voor interessante tips.

Over de auteur

gea administrator

Geef een reactie