Met de taxi op pad in Nijmegen

doorgea

Met de taxi op pad in Nijmegen

Stel je eens voor: je bent een student of starter zonder auto en je bent woonachtig in Nijmegen. Dit weekend komen je ouders, grootouders of andere familie op bezoek en je wilt hen alle mooie hotspots in Nijmegen laten zien maar ook daar buiten. Super leuk! Alleen jammer dat je geen manier hebt om jouw bezoek te vervoeren naar alle afgelegen plekken. De natuur rondom Nijmegen is prachtig, maar de leuke plekjes die daar liggen zijn niet te bereiken. Of toch wel? Door een taxi in Nijmegen te huren worden jij en jouw bezoek in stijl vervoerd naar jouw favoriete plekjes in en rond Nijmegen. Dat wordt een leuke dag die jouw familie zich nog lang zal herinneren! Een mooie herinnering die jullie voortaan samen delen. Deze vier hotspots mogen zeker niet ontbreken aan jouw dagje uit:

Hotspot 1: Het Afrika Museum

In het bos van Berg en Dal, net buiten Nijmegen ligt het Afrika Museum. Wist je dat het Afrika Museum net een nieuwe vaste opstelling heeft geopend? In de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Inspirerend Afrika’ zie je het Afrika van nu in al haar kleuren en al haar diversiteit. In het buitenmuseum vind je verschillende traditionele woonerven uit onder andere Ghana, Lesotho en Benin. Super leuk voor jong en oud! Je familie zal onder de indruk zijn. Laat je hier afzetten door de taxi geniet een middagje van dit prachtige museum.

Hotspot 2: Tante Koosje

Aan de Berg en Dalseweg ter hoogte van de Sint Maartenskliniek ligt het restaurant met het groenste terras van Nijmegen en omstreken. Het heet Tantje Koosje, plof even neer op hun terras tussen de bloemen en planten en rust lekker uit. Ook wanneer het buiten koud en nat is kun je hier terecht. Ga dan binnen lekker opwarmen met warme chocolademelk of neem iets sterkers. Met hun uitgebreide kaart voor lunch en diner, lekkere biertjes op de tap en aardig personeel kun je hier even lekker uitrusten van je museum avonturen.

Is er iets fijner dan om lekker met je familie de natuur in te gaan? Lekker dik ingepakt wanneer het koud is, of natuurlijk in je korte broek als de temperaturen wat aangenamer zijn. Laat je door een taxi afzetten bij pannenkoekenrestaurant ‘de Duivelsberg’ en kies een van de vele wandelroutes door het gelijknamige natuurgebied. Vanaf het startpunt kies jij voor wandelingen van verschillende afstanden, er is ook een pad voor mensen die moeilijk ter been zijn. Bij het pannenkoekenrestaurant kun je na je wandeling lekker een drankje doen, binnen of juist op hun buitenterras.


Tip: neem een taxi naar het kerkje van Kekerdom en wandel van daaruit door natuurgebied ‘de Millingerwaard’ naar je bestemming: de Millinger Theetuin. Onderweg spot je koeien en mooie waterpartijen. In Millinger Theetuin wordt je verwelkomt door een exotische orientaals- mediteraanse oase, wat een leuke verrassing! Je waant je echt even in Marokko. Neem je tijd om deze mooie tuin en haar beelden, bloemen en leuke zithoekjes te ontdekken en strijk ergens met een hapje en een drankje dat je bij de bar hebt afgehaald.

Over de auteur

gea administrator