Veel mensen associëren een barbecue met de zomer. Logisch, want wanneer het buiten lekker weer is, steken we allemaal massaal de barbecue aan. Maar waarom doen we dit eigenlijk niet in de winter? Het weer houdt veel mensen tegen. Maar wanneer u een dak boven uw hoofd heeft en een kacheltje neerzet of dekentje over uw benen doet, kunt u ook in de winter prima barbecueën. In dit blog geven wij u een aantal redenen om een gezellige winterbarbecue te organiseren.
Een barbecue organiseren in de winter kan dus zeker. Redenen hiervoor zijn:
Om een geslaagde winterbarbecue te organiseren, heeft u meer nodig dan enkel de basisbenodigdheden zoals eten, borden, bestek, drank en natuurlijk de barbecue zelf inclusief barbecuespullen. Het winterweer is namelijk onvoorspelbaar en daar moet u wel een aantal maatregelen voor treffen. Het is belangrijk dat u onderdak heeft, bijvoorbeeld door een partytent neer te zetten. Daarbij is het ook belangrijk dat u zorgt voor een warme omgeving. Dit doet u eenvoudig door een terrasverwarmer neer te zetten. Houdt bij een winterbarbecue wel rekening met de brandveiligheid. Aangezien u de barbecue onder een afdak houdt, dient u hier extra op te letten.
Heeft u als een winterbarbecue georganiseerd? Laat ons uw ervaring weten via het contactformulier.
Over de auteur